|
Recept na Jelení ragú
|
|
|
| |
Inredience:800 g jelení zvěřiny (plecko, odřezky z kýty),
máslo,
100 g uzeného špeku,
cibule,
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel),
cukr,
hladká mouka,
2 dl červeného vína,
vývar,
2 dl zakysané smetany,
mletá sladká paprika,
mletý pepř,
sůl |
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept) | Postup přípravy:Odleželou zvěřinu odblaníme, dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený uzený špek, a když zesklovatí, vložíme na tuk drobně nakrájenou cibuli. Osmahneme a přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše krátce orestujeme, vložíme maso, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme lžíci cukru a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem (můžeme i částí červeného vína). Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme, přidáme červené víno, zakysanou smetanu a podle potřeby okořeníme, případně přidáme cukr.
Poznámka:
Pokud chceme jemnější omáčku, po vyjmutí masa ji zaprášíme hladkou moukou, provaříme a pak ji prolisujeme nebo rozmixujeme. Pak přidáme víno, smetanu a omáčku dochutíme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Jelení ragú, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/jeleni-ragu">Recept: Jelení ragú</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Jelení ragú:
|