|
Recept na Jelení ragú na červeném víně
|
|
|
| |
Postup přípravy:Na prípravu jelenieho ragú sa používa lacnejšie mäso . Má byť dobre odležané a malo by mať tmavočervenú farbu, zbavené šliach a blán. Čas dusenia môže byť rôzny - podľa kvality(stáří) mäsa.
Mäso pokrájame na trojcentimetrové kocky, posolíme, okoreníme a obalíme v múke. Olej poriadne rozpálime, mäsové kocky dáme zo všetkých strán opražiť. Cibuľu krátko restujeme s mäsom, pridáme červené víno a korenie.
Ragú dusíme pri miernej teplote, kým mäso nezmekne.
Po zmäknutí mäso vyberieme, šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku s paprikou. Dáme povariť, precedíme a hotovú omáčku dochutíme soľou a korením.
Mäso zohrejeme v omáčke, no nevaríme! Pred podávaním ho dáme na 5 minút odležať.
Vhodná príloha:
Šalát z červenej kapusty(zelí) v pomarančovom náleve s cibuľou, jablkami, vlašskými orechmi a medom - zemiakové krokety.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Jelení ragú na červeném víně, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/jeleni-ragu-na-cervenem-vine">Recept: Jelení ragú na červeném víně</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Jelení ragú na červeném víně:
|