jelení kýta 600g
sádlo 50g
koření Svatý hubert
sůl
bílý pepř
plechovka červených fazolí
slanina 30g
vetší cibule
karibské koření
chili omáčka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z jelení kýty si nakrájíme několik plátků dle velikosti asi 1cm silných.Osolíme opepříme a vetřeme koření Sv. Hubert(fa Gurmeko).Potom teprve jemně naklepeme.Necháme odstát v chladu.Slaninu nakrájíme na kostičky osmahneme přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky necháme opražit.Pak přidáme fazole bez nálevu a polévkovou lžíci Karibského koření.Až začnou fazole pukat dochutíme a odstavíme.Na rozpáleném sádle orestujeme prudce připravené biftečky(1min z každé strany),necháme odležet 3min v teple a podáváme položené na porcích fazolí s opečenými bramborami.Do fazolí lze přidat podušené houby.Dobrou chuť.