| EET Účtenky | Formuláře na PC | Rybář | Domácí účto | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Jelení ragú


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:26.11.2013

Ingredience:

800 g jelení zvěřiny (plecko, odřezky z kýty),
máslo,
100 g uzeného špeku,
cibule,
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel),
cukr,
hladká mouka,
2 dl červeného vína,
vývar,
2 dl zakysané smetany,
mletá sladká paprika,
mletý pepř,
sůl

Popis:

Odleželou zvěřinu odblaníme, dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený uzený špek, a když zesklovatí, vložíme na tuk drobně nakrájenou cibuli. Osmahneme a přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše krátce orestujeme, vložíme maso, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme lžíci cukru a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem (můžeme i částí červeného vína). Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme, přidáme červené víno, zakysanou smetanu a podle potřeby okořeníme, případně přidáme cukr.

Poznámka:
Pokud chceme jemnější omáčku, po vyjmutí masa ji zaprášíme hladkou moukou, provaříme a pak ji prolisujeme nebo rozmixujeme. Pak přidáme víno, smetanu a omáčku dochutíme.


Jít na recept Jelení ragú >>