| EET Účtenky | Formuláře na PC | Rybář | Domácí účto | Pletení | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | FormOffice | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Jelení ragú | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800 g jelení zvěřiny (plecko, odřezky z kýty), | ||||||||
Popis: Odleželou zvěřinu odblaníme, dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený uzený špek, a když zesklovatí, vložíme na tuk drobně nakrájenou cibuli. Osmahneme a přidáme na kostičky nebo nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše krátce orestujeme, vložíme maso, zaprášíme mletou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme lžíci cukru a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Podle potřeby podlijeme vývarem (můžeme i částí červeného vína). Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme, přidáme červené víno, zakysanou smetanu a podle potřeby okořeníme, případně přidáme cukr. |