1000 g telecího brzlíku
200 g telecího fondu
100 g toastového chleba
50 g panchety
20 g olivového oleje
5 g černých lanýžů
2 dl smetany
3 ks vajec
lanýžová sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Telecí brzlík dáme do vody a uvaříme do poloměkka. Pak jej vychladíme a očistíme od blan. Nakrájíme na menší porce.
Telecí fond svaříme do potřebné konzistence a přidáme lanýžovou sůl. Vložíme brzlík a ještě vaříme.
Celá vejce rozmixujeme se smetanou a přidáme nasekané lanýže a lanýžovou sůl. Tuto směs nalijeme do formy a pečeme ve vodní lázni přibližně 30 minut při 120° C. Po dopečení necháme vychladnout a krájíme porce.
Před podáváním opět lehce ohřejeme. Z toastového chleba vykrojíme kulatý toustík a opečeme. Panchetu nakrájíme na slabé dlouhé plátky a necháme vyschnout na teple. Celý pokrm s ní doplníme.