|
Recept na Telecí medajlonky s mandlovou kůrkou
|
|
|
| |
Postup přípravy:Telecí řízky očistěte od kůžiček a šlach a nakrájejte na centimetrové plátky; šalotky oloupejte a nakrájejte na malé kostičky; z rajčat vyřízněte střed a slupku nařízněte; rajčata krátce ponořte do vroucí vody, prudce zchlaďte a oloupejte; poté rajčata rozčtvrťte, odstraňte jadérka a dužinu nakrájejte na malé kostičky; petržel umyjte, osušte a na jemno posekejte (horní obrázek).
Pečící troubu předehřejte na 200°C; v kastrolu zahřejte máslo; šalotky v něm orestujte do sklovita, přidejte rýži a krátce orestujte; zalijte masovým vývarem, osolte, opepřete a na malém plameni duste přibližně 15 minut; nakonec přimíchejte rajčatové kousky, petržel a tymián a přikryté dejte do tepla; telecí medailónky lehce naklepejte, osolte a opepřete; plátky masa nejdřív obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci; nakonec obalte v mandlových plátcích (dolní obrázek), dobře přitlačte a v horkém oleji opečte z obou stran do zlatohněda; poté medailónky vyjměte a nechte na kuchyňském papíře okapat; v předehřáté troubě pečte přibližně 5 minut.
Na předehřáté talíře dejte vždy tři medailónky a podávejte s rajčatovou omáčkou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Telecí medajlonky s mandlovou kůrkou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/teleci-medajlonky-s-mandlovou-kurkou">Recept: Telecí medajlonky s mandlovou kůrkou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Telecí medajlonky s mandlovou kůrkou:
|