| FormOffice | Rybář | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | EET Účtenky | Omalovánky | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pošírovaný telecí brzlík v telecím glasée, lanýžov


Doba přípravy:03:30
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:5.9.2018

Ingredience:

1000 g telecího brzlíku
200 g telecího fondu
100 g toastového chleba
50 g panchety
20 g olivového oleje
5 g černých lanýžů
2 dl smetany
3 ks vajec
lanýžová sůl

Popis:

Telecí brzlík dáme do vody a uvaříme do poloměkka. Pak jej vychladíme a očistíme od blan. Nakrájíme na menší porce.
Telecí fond svaříme do potřebné konzistence a přidáme lanýžovou sůl. Vložíme brzlík a ještě vaříme.
Celá vejce rozmixujeme se smetanou a přidáme nasekané lanýže a lanýžovou sůl. Tuto směs nalijeme do formy a pečeme ve vodní lázni přibližně 30 minut při 120° C. Po dopečení necháme vychladnout a krájíme porce.
Před podáváním opět lehce ohřejeme. Z toastového chleba vykrojíme kulatý toustík a opečeme. Panchetu nakrájíme na slabé dlouhé plátky a necháme vyschnout na teple. Celý pokrm s ní doplníme.


Jít na recept Pošírovaný telecí brzlík v telecím glasée, lanýžov >>