|
Recept na Bažant s jablky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Staženého bažanta (nemusí být odležený), našpikujeme slaninou, prosolíme a okořeníme (lze pouze sůl a pepř). Jablka zbavíme jádřinců a rozdělíme na čtvrtiny, následně je vložíme do bažanta. Po nadití bažanta jej zašpendlíme a celého obalíme anglickou slaninou (lze ji připevnit párátky, nebo ovázat nití). Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky a pokrájenou mrkev, lehce podlijeme vodou a přidáme sádlo na pečení (lze i olivový olej). Bažanta pečeme v trobě na 180°C, nebo v remosce, cca. 90min. Často podléváme a obracíme. Po upečení bažanta vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, nebo hotovou jíškou a lehce převaříme. Bažanta podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a cibulkou. Jako přílohu použijeme rozvařené jablko z bažanta a kořenovou zeleninu z pekáče. Lze podávat i s bramborem, nebo pečivem.
Dobrou chuť
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Bažant s jablky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/bazant-s-jablky">Recept: Bažant s jablky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Bažant s jablky:
|