mandle............200 g
máslo.............200 g
maso bažantí......2 kusy celý bažant
olej..............2 lžíce
slivovice.........1 dcl
švestky...........250 g povidla
švestky...........200 g sušené
bobkový list
jalovec
koriandr
nové koření
pepř
sůl
tymián
vývar
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěného bažanta vypereme a oddělíme stehýnka. Kůži můžeme ponechat, nebo stáhnout. Prsíčka vykostíme, osolíme a necháme odležet v chladu. Stehna opečeme na másle, posypeme kořením, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
Dále vezmeme povidla, která dochutíme solí, pepřem, přidáme vypeckované švestky a mandle.Nakonec vše zalijeme slivovicí.
Bažantí prsa naklepeme a prudce opečeme na oleji. Maso servírujeme polité připravenou omáčkou.