| EET Účtenky | DWN.cz | FormOffice | Rybář | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | Email šablony | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Bažant s jablky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 ks bažanta | ||||||||
Popis: Staženého bažanta (nemusí být odležený), našpikujeme slaninou, prosolíme a okořeníme (lze pouze sůl a pepř). Jablka zbavíme jádřinců a rozdělíme na čtvrtiny, následně je vložíme do bažanta. Po nadití bažanta jej zašpendlíme a celého obalíme anglickou slaninou (lze ji připevnit párátky, nebo ovázat nití). Do pekáče vložíme cibuli nakrájenou na plátky a pokrájenou mrkev, lehce podlijeme vodou a přidáme sádlo na pečení (lze i olivový olej). Bažanta pečeme v trobě na 180°C, nebo v remosce, cca. 90min. Často podléváme a obracíme. Po upečení bažanta vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, nebo hotovou jíškou a lehce převaříme. Bažanta podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a cibulkou. Jako přílohu použijeme rozvařené jablko z bažanta a kořenovou zeleninu z pekáče. Lze podávat i s bramborem, nebo pečivem. |