1 kg kalmárů - kapsy
1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule
2 stroužky česneku
4 hrnky krátkozrnné rýže
4 zelené cibulky nebo pórek
40 g parmazánu
kůra z jednoho citronu
1 vejce
1 lžíce hořčice polotučné
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme nasekané zelené cibulky a za stálého míchání smažíme doměkka. Přendáme do velké mísy.
Přidáme uvařenou rýži (může být trošku převařená, aby byla lepivá), lehce našlehané vejce, nastrouhaný parmezán, hořčici a kůru z jednoho citrónu. Podle chuti osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.
Kapsy kalmára necháme volně rozmrazit, omyjeme a osušíme. Lžící plníme a zajistíme po obou stranách párátkem nebo krátkou grilovací jehlicí.
Grilujeme v troubě nebo na zahradním otevřeném grilu, až je kalmár ze všech stran zlatově hnědý a měkký.
Doporučenou přílohou jsou ogrilované bagety, citron a letní salát. Můžeme přelívat i oblíbenými dresinky.