| Rybář | DWN.cz | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Domácí účto | Email šablony | Hromadné emaily | FormOffice | EET Účtenky | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Nadívané kalmáry na grilu


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.7.2009

Ingredience:

1 kg kalmárů - kapsy
1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule
2 stroužky česneku
4 hrnky krátkozrnné rýže
4 zelené cibulky nebo pórek
40 g parmazánu
kůra z jednoho citronu
1 vejce
1 lžíce hořčice polotučné

Popis:

Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme nasekané zelené cibulky a za stálého míchání smažíme doměkka. Přendáme do velké mísy.
Přidáme uvařenou rýži (může být trošku převařená, aby byla lepivá), lehce našlehané vejce, nastrouhaný parmezán, hořčici a kůru z jednoho citrónu. Podle chuti osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme.

Kapsy kalmára necháme volně rozmrazit, omyjeme a osušíme. Lžící plníme a zajistíme po obou stranách párátkem nebo krátkou grilovací jehlicí.

Grilujeme v troubě nebo na zahradním otevřeném grilu, až je kalmár ze všech stran zlatově hnědý a měkký.

Doporučenou přílohou jsou ogrilované bagety, citron a letní salát. Můžeme přelívat i oblíbenými dresinky.


Jít na recept Nadívané kalmáry na grilu >>