|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
|
Recept na Živáňská pečeně
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nejprve si připravíme marinádu.Olej smícháme s hořčicí,kořením,solí a na kousky polámanými bobkovými listy.Maso nakrájíme na plátky,ty jenom trochu naklepeme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3-4cm.Pak maso vožíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou.Pořádně promícháme.Dáme do ledničky na cca 10 hodin.
Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu.Do pekáče na husu skládáme postupně vždy kousek masa,kousek cibule,kousek slaniny a toto pořadí pořád opakujeme,skládáme do dlouhých řad do pekáče se vejdou 3 dlouhé řady.Maso prostě "nacpeme"všude,kde se dá i s cibulí a slaninou.Zbytek marinády nalejeme na masov pekáči.
Masa,slaniny a cibule by mělo být tolik,aby byl pekáč úplně plný,bez mezer.Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem,přikryjeme druhým pekáčem,nebo alobalem a pečeme při 150°C.Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme.
Celková doba pečení by měla být co nejdelší.Pečeme 3,5-4 hodiny.Nepodlévat.
Je to vynikající pohoštění při větší sešlosti.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Živáňská pečeně, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zivanska-pecene_1">Recept: Živáňská pečeně</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Živáňská pečeně:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|