Asi 1kg bůčku(ne moc libový)
sůl
2-3 sklenice na zavařování(3/4 litrové)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z bůčku odstraníme kůži, kterou použijeme později. Maso zbavené kůže pokrájíme na kostky o straně asi 1,5 cm a promícháme se solí(množství soli podle chuti). Dno každé sklenice vyložíme kůží (asi 1/2 množství),naplníme osoleným bůčkem a zakryleme zbylou kůží. Poté sklenice zavíčkujeme,vložíme do papiňáku a 1,5 hodiny necháme dusit. Po uplynuté době vypneme a necháme stát. Po 24 hodinách znova 1,5 hodiny dusíme. Po vychladnutí můžeme použít na chléb....atd. Můžete použít i jiné koření, ale nedoporučuji česnek. Dlouhou úpravou zhořkne. Dobrou chuť.