| Zbrojní průkaz | Rybář | DWN.cz | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Recepty doma | Snadné hubnutí | Omalovánky | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Živáňská pečeně


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2016

Ingredience:

3 kg vepřového masa (kýta,krkovice,plecko-dle chuti,může být jen jeden druh,nebo smíchat dohromady)
0,5kg anglické slaniny
0,5kg cibule
1 lžička mletého černého koření
1 lžička mleté sladké červené papriky
2 lžičky soli
4 bobkové listy
3 lžíce hořčice
1,5 dcl oleje
3 dcl červeného vína

Popis:

Nejprve si připravíme marinádu.Olej smícháme s hořčicí,kořením,solí a na kousky polámanými bobkovými listy.Maso nakrájíme na plátky,ty jenom trochu naklepeme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3-4cm.Pak maso vožíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou.Pořádně promícháme.Dáme do ledničky na cca 10 hodin.
Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu.Do pekáče na husu skládáme postupně vždy kousek masa,kousek cibule,kousek slaniny a toto pořadí pořád opakujeme,skládáme do dlouhých řad do pekáče se vejdou 3 dlouhé řady.Maso prostě "nacpeme"všude,kde se dá i s cibulí a slaninou.Zbytek marinády nalejeme na masov pekáči.
Masa,slaniny a cibule by mělo být tolik,aby byl pekáč úplně plný,bez mezer.Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem,přikryjeme druhým pekáčem,nebo alobalem a pečeme při 150°C.Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme.
Celková doba pečení by měla být co nejdelší.Pečeme 3,5-4 hodiny.Nepodlévat.
Je to vynikající pohoštění při větší sešlosti.


Jít na recept Živáňská pečeně >>