1,5 kg vepřových žebírek( mohou být i uzená)
nasekaných na menší kousky
Na zálivku :
150 ml javorového sirupu
100ml chilli omáčky
1 cibule(nasekaná na drobno)
50 ml octa nejlépe jablečného
2 lžíce hořčice
2 lžíce worcesterské omáčky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1.Připravte zálivku
Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Uložet je do ledničky a nechte alespoň 4 hodiny marinovat.
2.Pečte na plechu
Troubu předehřejte na 220 stupňů, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečícím papírem a pečte půl až třičtvrtě hodiny, až budou hezky propečená a měkká.