1 kg libové vepřové pečeně
1 l aromatického vína (tramín,irsai oliver,moravský muškát a podobně)
2 jablka
2 cibule
2 lžíce smetany
střední konzerva žampionů
rajský protlak
česnek
karí koření
sůl
snítka rozmarýnu
mletý bílý pepř
špetka mletého rozmarýnu
slunečnicový olej.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pečeni osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, přidáme k pečeni, přikryjeme a dáme dusit do trouby. Postupně podléváme vínem. Když maso změkne, vyjmeme ho a necháme v teple. Omáčku dochutíme trochou rajského protlaku, česnekem, rozmarýnem a karí kořením. Přidáme žampiony, smetanu a krátce povaříme. Podáváme s vařenými či pečenými brambory nebo rýži, talíř ozdobíme rozmarýnovou snítkou.