| Omalovánky | DWN.cz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | Pletení | Rybář | Hromadné emaily | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vinařská vepřová pečeně


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:24.1.2010

Ingredience:

1 kg libové vepřové pečeně
1 l aromatického vína (tramín,irsai oliver,moravský muškát a podobně)
2 jablka
2 cibule
2 lžíce smetany
střední konzerva žampionů
rajský protlak
česnek
karí koření
sůl
snítka rozmarýnu
mletý bílý pepř
špetka mletého rozmarýnu
slunečnicový olej.

Popis:

Pečeni osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, přidáme k pečeni, přikryjeme a dáme dusit do trouby. Postupně podléváme vínem. Když maso změkne, vyjmeme ho a necháme v teple. Omáčku dochutíme trochou rajského protlaku, česnekem, rozmarýnem a karí kořením. Přidáme žampiony, smetanu a krátce povaříme. Podáváme s vařenými či pečenými brambory nebo rýži, talíř ozdobíme rozmarýnovou snítkou.


Jít na recept Vinařská vepřová pečeně >>