tenké plátky vepřové krkovice nebo kýty
olej
sůl,pepř
mletá paprika
prolisovaný česnek
hořčice
rajčata
papriky
cibule
slanina
červené víno - množství surovin určujeme podle velikosti pekáčku a počtu strávníků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek potřeme ještě po jedné straně hořčicí. Do vymazaného pekáčku (může být i z varného skla) vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátky slaniny a cibulí a opět pokračujeme další vrstvou masa. Když již nemáme žádné přísady zajijeme maso v pekáčku červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí. Podáváme s hranolky nebo chlebem.