| Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Snadné hubnutí | EET Účtenky | FormOffice | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Recepty doma | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřové v pekáčku


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:11.3.2014

Ingredience:

tenké plátky vepřové krkovice nebo kýty
olej
sůl,pepř
mletá paprika
prolisovaný česnek
hořčice
rajčata
papriky
cibule
slanina
červené víno - množství surovin určujeme podle velikosti pekáčku a počtu strávníků

Popis:

Vepřové maso nakrájené na tenké plátky naklepeme, potřeme olejem a necháme nejméně 4 hodiny uležet. Potom osolíme, okořeníme a potřeme prolisovaným česnekem. Každý plátek potřeme ještě po jedné straně hořčicí. Do vymazaného pekáčku (může být i z varného skla) vložíme plátky masa, pokryjeme krájenými rajčaty, paprikami, plátky slaniny a cibulí a opět pokračujeme další vrstvou masa. Když již nemáme žádné přísady zajijeme maso v pekáčku červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem nebo poklicí a vložíme do trouby. Pečeme do změknutí. Podáváme s hranolky nebo chlebem.


Jít na recept Vepřové v pekáčku >>