|
Recept na Vánoční kapr v marinádě
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do kastrolu nalijeme vodu a ocet, přidáme sůl, cibuli, bobkový list, pepř celý, nové koření a 10 minut povaříme. Do vývaru vložíme potom očištěné a osolené porce kapra. Za mírného varu povaříme 18 - 20 minut. Uvařené porce kapra necháme ve vývaru vychladnout.
Nyní si připravíme marinádu. Do mísy dáme majonézu a za stálého míchání přidáváme víno, nastrouhaný křen, ocet, cukr, koření a nakonec lehce přimícháme šlehačku. Hotovou marinádu podle chuti přisolíme a uložíme v chladu.
Vychladlé porce kapra z vývaru vyjmeme a odstraníme z nich větší kosti (ti šikovnější mohou odstranit i malé kosti). Porce po odstranění kostí musí zůstat celé. Tyto urovnáme na mísu nebo dáváme jednotlivě na malé misky a přelijeme připravenou marinádou. Povrch posypeme nadrobno rozsekanými vejci. Okraj mísy ozdobíme rozpůlenými kolečky citronu a zelenou petrželkou.
podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.
Dobrou chuť ke štědrovečernímu předkrmu.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Vánoční kapr v marinádě, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/vanocni-kapr-v-marinade">Recept: Vánoční kapr v marinádě</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vánoční kapr v marinádě:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
|