800 g makrely
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
80 g oleje
marináda:
80 g mrkve
80 g petržele
2 cibule
sůl,pepř
1 bobkový list
4 kuličky pepře
2 hřebíčky
30 g oleje
100 ml octa
200 ml kysané smetany.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na začátku si uděláme marinádu - kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, celý pepř a hřebíček a směs osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme ocet zředěný vodou, povaříme a prolisujeme sítem. Do vychladlé marinády dáme smetanu a směs promícháme. Osolené půlky makrely obalíme v trojobalu a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po vychladnutí zalijeme marinádou a necháme nejméně 8 hodin v ledničce odležet.