| Rybář | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Formuláře na PC | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vánoční kapr v marinádě


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:15.9.2013

Ingredience:

6 porcí kapra
sůl
1,5 l vody
2 lžíce octa 8%
5 dkg cibule
bobkový list
10 zrnek pepře
6 zrnek nového koření
trochu tymiánu

Marináda :
25 dkg majonézy
1 lžíce bílého vína
2 lžíce smetany na šlehání
1 - 2 lžíce nastrouhaného křenu
(může být i více dle gusta)
1 lžíce octa 8%
1 lžička cukru
1 lžička vorčestrové omáčky
trochu mletého pepře
2 uvařená vejce
(nadrobno pokrájená) na posypání

Popis:

Do kastrolu nalijeme vodu a ocet, přidáme sůl, cibuli, bobkový list, pepř celý, nové koření a 10 minut povaříme. Do vývaru vložíme potom očištěné a osolené porce kapra. Za mírného varu povaříme 18 - 20 minut. Uvařené porce kapra necháme ve vývaru vychladnout.
Nyní si připravíme marinádu. Do mísy dáme majonézu a za stálého míchání přidáváme víno, nastrouhaný křen, ocet, cukr, koření a nakonec lehce přimícháme šlehačku. Hotovou marinádu podle chuti přisolíme a uložíme v chladu.
Vychladlé porce kapra z vývaru vyjmeme a odstraníme z nich větší kosti (ti šikovnější mohou odstranit i malé kosti). Porce po odstranění kostí musí zůstat celé. Tyto urovnáme na mísu nebo dáváme jednotlivě na malé misky a přelijeme připravenou marinádou. Povrch posypeme nadrobno rozsekanými vejci. Okraj mísy ozdobíme rozpůlenými kolečky citronu a zelenou petrželkou.
podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.

Dobrou chuť ke štědrovečernímu předkrmu.


Jít na recept Vánoční kapr v marinádě >>