60 g česneku
20 g feferonek
koriandr
kmín,sůl
1,5 dl oleje a 2 cl octa
1 kg čerstvé tresky
60 g cibule
80 g rajčat
80 g žampionů
60 g oleje
30 g oliv
30 g česneku
1,5 dl červeného vína
bobkový
sůl,pepř
citron
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
tresku očistíme pod tekoucí vodou, osolíme a vnitřek potřeme česnekem. Zvlášť si oloupeme cibuli, žampiony, vše nakrájíme na plátky a zpěníme na oleji. Potom přidáme na plátky krájená rajčata, olivy, sůl, koření, zalijeme červeným vínem a dusíme čtvrt hodiny. Tresku opečeme na zbylém oleji, zalijeme směsí zeleniny a dusíme v troubě asi dvacet minut. Podávíme s citronem a bílým chlebem.