4 nakrájené šalotky
500 g nakrájených nových brambor
1 Ľ šálku rybího vývaru nebo vody
1 Ľ šálku plnotučného mléka
1 bobkový list
2 šálky růžiček brokolice
500g uzeného tresčího filé
200g konzervované kukuřice bez nálevu
čerstvě mletý černý pepř
nasekaná šalotka na zdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Šalotku a brambory vložte do hrnce, přidejte rybí vývar nebo vodu, mléko a bobkový list. Přiveďte do varu, přikryjte pokličkou a vařte na mírném plameni 10 minut.
Přidejte brokolici. Ryby nakrájejte na malé kousky a přidejte je spolu s kukuřicí do polévky.
Polévku okořeňte pepřem, znovu přikryjte a vařte minimálně dalších 5 minut aby bylo rybí maso dobře provařené. Vyjměte bobkový list a posypte nasekanou šalotkou. Pokrm podáváme horký s křupavým pečivem
Pokud nejsou nové brambory, nahradíme je druhem, který se při vaření nerozpadá.