1ks hlava z kapra (popřípadě ocas a ploutve)
vnitřnosti z 1 kapra
150 g mrkve
150 g petržel
150 g celeru
3 bobkové listy
6 zrníček celého pepře
6 zrníček nového koření
1 středně velká cibule
máslo, mouka, sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Dobře očištěnou hlavu, ocas a ploutve dáme vařit v osolené vodě společně s celým pepřem, novým kořením, cibulí a bobkovým listem na mírném ohni.
Mezitím dobře očištěnou kořenovou zeleninu, nakrájíme na malé nudličky a podusíme na másle a po cca 15minutách přidáme do polévky a vaříme společně s kaprem ještě asi 15minut. Poté vše scedíme, maso obereme a přidáme do polévky (můžeme rozmixovat i s trouhou vařené zeleniny). Zahustíme jíškou. Podáváme s houskou opečenou na másle.