|
Recept na Rybí polévka z kapra (halászlé)
|
|
|
| |
Postup přípravy:Očisteným, vypitvaným, umytým kaprom sa odseknú hlavy, plutvy a chvosty. Menšie kusy (do 1 kg) sa nakrájajú naprieč a väčšie sa rozkroja napoly a nakrájajú na porcie. Nakrájané kusy sa osolia a nechajú odležať. Z hláv sa odstránia žiabre, oči, rozseknú sa na polovice a spolu s umytými, odseknutými plutvami a chvostami sa zalejú studenou vodou, pridá sa nakrájaná cibuľa a pomaly sa varia asi 2 hodiny. Uvarené hlavy sa precedia a suroviny, ktoré sa nachádzajú v cedidle, sa vytlačia. Do vývaru sa vložia nakrájané kusy kapra, pridá sa očistená, na silnejšie rezance nakrájaná paprika, na kúsky nakrájané, očistené rajčiaky (v zimnom období lečo) a nechá sa zovrieť. Potom sa posype mletou paprikou, podľa potreby sa osolí, pridajú sa feferóny a pomalým varom sa varia asi 10 až 15 minút. Mliečie a ikry sa varia osobitne a do polievky sa vložia pri podávaní.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Rybí polévka z kapra (halászlé), zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/rybi-polevka-z-kapra-halaszle">Recept: Rybí polévka z kapra (halászlé)</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Rybí polévka z kapra (halászlé):
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Recepty doma - PC kuchařka zdarma Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů více informací >> |
|