500 g telecího masa - ořech
sůl, pepř - čerstvě mletý
hladká mouka na obalení
2 vejce
80 g Parmezánu (nastrouhat)
olej na opečení
60 g plátky šunky
4 žampiony - na plátky
4 sherry rajčata
lístky bazalky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z telecího masa uřízneme 12 malých řízků (cca 40 g) a lehce naklepeme. Vejce smícháme s Parmezánem. Řízečky osolíme a opepříme. Obojí vetřeme do masa. Obalíme v sýrovém těstíčku. Na oleji opečeme do zlatova, vyjmeme a necháme okapat olej! Na talíři posypeme šunkou nakrájenou na tenké proužky a orestovanými žampiony. Zdobíme sherry rajčaty a lístky bazalky. Jako příloha jsou vhodné špenátové nudle.