500 g mletého telecího masa
100 g sekaných vlašských ořechů
2 vejce
2 lžíce kečupu
mletý pepř
sůl
asi 16 půlek vlašských ořechů
strouhanka
olej na smažení
na ozdobení slanina a jarní cibulka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté telecí maso dáme do mísy, přisypeme jádra vlašských ořechů, přidáme 2 vejce, 2 lžíce kečupu, ochutíme solí a pepřem a vše propracujeme. pokud je směs řídká přidáme podle potřeby strouhanku.
Z masové hmoty uděláme menší karbanátky a vmáčkneme 1 půlku ořechu. V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme. Karbanátky podáváme s bramborovou kaší a můžeme přizdobit opečenou slaninou a jarní cibulkou.