Nálev:
voda
sůl
nové koření
pepř
bobkový list
1lžíce octa
1 lžíce cukru
Na vaření:
1 menší cibule
mrkev
petržel
Na pečení:
nakrájená cibule dle libosti
Na potírání:
olej
rozmačkaný česnek se solí
koření (na pečené maso na rožnění, grilovací apod.)
trocha ďábelské směsi
trocha papriky na obarvení a mletý kmín
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ingredience na nálev povařit, vychladit a přes noc koleno naložit. Druhý den přidat zeleninu a vařit do měkka. Po uvaření vyndat na pekáč, kůži na povrchu nakrájet na čtverečky, posypat nakrájenou cibulí, potřít připraveným kořením a podlít vývarem. Péct při teplotě 180-200°C cca 2 hodiny - podle velikosti kolena. Během pečení přelévat vývarem a potírat kořením. Nezapomenout podlévat!
Podáváme s křenem, hořčicí, okurkou, chlebem a vychlazeným pivem.
Na závěr dobrá rada - připravujte vždy několik kolen současně - vždy se totiž objeví někdo, kdo vám s nimi pomůže...