2 ks listového těsta
200 g filetů z tresky
200 g filetů z lososa
50 g sardelové pasty
1 bylinkové pesto
1 vejce
2 žloutky
150 g špenátových listů
5 cl bílého vína
150 g másla
200 g větší mrkve
200 g celeru
200 g pórku
200 g malé cukety
olivový olej
bílý pepř
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rybí filé osolíme, potřeme sardelovou pastou a zabalíme do špenátových listů. Lososa ochutíme bylinkovým pestem. Položíme na listové těsto, ze kterého vytvoříme závin. Potřeme vajíčkem a pečeme asi 20 minut při 190-200 °C. Z kořenové zeleniny, cukety a pórku nakrájíme hranolky, které podle druhu a tvrdosti zeleniny spaříme v horké vodě. Potom zeleninu z chladíme, orestujeme na másle a ochutíme bylinkovým pestem. Ze žloutků, másla a vína připravíme ve vodní lázni holandskou omáčku.