200 g tvrdého bílého pečiva
1 cibule
500 g mletého telecího masa
3 vejce
3 lžíce nasekané petrželky
sůl,pepř
5 lžic másla
2 lžíce oleje
700 g brambor
3 vejce
250 g koktejlových rajčátek
1 hlávka salátu
1/2 svazku tymiánu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pečivo namočíme do vody.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vymačkáme přebytečnou tekutinu z pečiva a spolu s cibulí, vejcem a petrželkou je vmícháme do mletého masa. Směs pikantně osolíme a opepříme. Lžící nabíráme menší množství a mokrýma rukama vytvarujeme úhledné placičky. V pánvi rozpálíme lžíci másla se lžící oleje a opečeme maličké karbanátky.
Oloupeme, nahrubo nastrouháme brambory a pikantně je okořeníme a smísíme s vejci. Ve velké pánvi rozpálíme 4 lžíce másla s 1 lžící oleje a usmažíme zlatavé bramboráčky,
Omyjeme a rozčtvrtíme rajčátka. Rozebereme a opereme salát.
Na každý bramboráček položíme list salátu, na něj karbanátek a rajčátko. Propíchneme párátkem a ozdobíme snítkou tymiánu.