SendMails - hromadné rozesílání emilů Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. více informací>> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Radavská Zelňačka
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nejdříve si namočíme houby (můžeme použít i čerstvé). Potom dáme vařit uzená žebra a uzené koleno (uzenou vodu nevylévat ! ! !).
Nakrájíme klobásu, anglickou slaninu a na sádle osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova, zasypeme mletou paprikou, přidáme kysané zelí, chvíli podusíme a zalijeme vodou, která nám zbyla z uzeného masa. Přidáme namočené sušené houby, nadrobno nakrájené brambory, masové kostky a vaříme až se brambory skoro rozvaří. Pak přidáme předvařené fazole asi na deset minut až změknou. Polévku mírně zahustíme, dochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou, přidáme obrané a nakrájené uzené maso a nakonec dopilujeme konečnou chuť glutasolem, či jiným kořením dle chuti.
Polévka by neměla být hustá, ale spíše polořídká.
Do této polévky je možno přidat různou zeleninu, nebo i jinak experimentovat.
Tato polévka může mít pokaždé jiný výsledek, to záleží na kuchaři a použitých surovinách.
Poznámky:
Brambory je lepší uvařit do měkka zvlášť a potom přidat do polévky dovařit.
Když se dají vařit s kysaným zelím, tak zkožovatí a nejsou dobré.
Pokud nemáme sušené nebo čerstvé houby, osvědčily se mi nakrájené, plechovkované, ve slaném nálevu naložené žampiony, které před vrhnutím do polévky osmažím na pánvi dozlatova.
Česnek a majoránku přidáme až přestane polévka vařit, aby nepřešly varem.
Pokud použijeme jiné fazole, tak je předem uvaříme do měkka a pak vložíme.
Lze také použít konzervované fazole ve slaném nálevu. (ty přidáme na konec a jenom prohřejeme.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Radavská Zelňačka, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/radavska-zelnacka">Recept: Radavská Zelňačka</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Radavská Zelňačka:
SendMails - hromadné rozesílání emilů Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. více informací>> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|