2 kg masa z divočáka
3-4 velké cibule
3-4 papriky
sádlo (příp. olej)
koření - sáček lahůdkové sladké pariky "Kotányi"
mletý zázvor - polévková lžíce
4 řebíčky
10 kuliček nového koření
česnek
majoránka
3 lžíce Hot kečup
2-3 kostky Masox
pepř nebo chili paprička
polohrubá mouka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
na rozpáleném sádle necháme zesklovatět cibuli, poté zaprášíme sladkou paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Po zatažení masa přidáme zázvor, masox, hot-kečup,nové koření, hřebíček, nakrájenou papriku a zalijeme vodou. Dusíme (nejlépe v papiňáku) cca 1 až 1,5 hodiny (podle použitého druhu masa). poté dochutíme česnekem a majoránkou, případně trochu opepříme nebo použijeme chilipapričku a přivedeme k prudkému varu. Poté zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve vlažné vodě.