|
Recept na Prvá kapustnica
|
|
|
| |
Postup přípravy:Údené koleno a kosti z bravčového karé dáme variť do hrnca s vodou tak, aby boli zakryté. Čím menej vody, tým lepší vývar do kapustnice. Asi po dvoch hodinách koža z kolena sa takmer rozpadáva a mäso sa samo oddeľuje od kostí. Mäso oberieme pokrájame, vývar precedíme a zbavíme ho kúskov kostí. Mäso vložíme naspäť do hrnca, pridáme kapustu, na kolieska pokrájanú klobásu, hríby(netreba ich namočiť predtým do vody) a na kocky pokrájané zemiaky. Varíme na miernom ohni, asi po 3/4 hodine pridáme prelisovaný cesnak ešte asi 1/4 hodiny povaríme.
Prvá kapustina je najlepšia okolo Kataríny, keď je už dobrá kyslá kapusta. Do vianočnej kapustnice dávame aj sušené slivky (10 ks) a uvarené mäso pokrájame a vložíme do nej až na 1. vianočný sviatok.
Dobrú chuť!
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Prvá kapustnica, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/prva-kapustnica">Recept: Prvá kapustnica</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Prvá kapustnica:
|