olivový olej
4 velké cibule
1,5 l vývaru (popř. jakýkoliv z kostky)
2 střední brambory
4 ks bobkový list
1 lžička celého nového koření
1 lžička celého popře (bílý či černý)
1 lžička kmínu
2 lžičky muškátového květu
4 palice česneku
4 celá vajíčka
(dále 1 ks hžebíček, 10 ks aníz a čerstvá bazalka)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli nasekáme na drobno spěníme na oleji(alternativně na čemkoli), podlijeme 1/4 L vývaru a bouřlivě vaříme.
Přidáme koření a doléváme odpařenou vodu a to po dobu cca10 min. Poté dolijeme zbytek vývaru a přidáme brambory nakrájené na drobné kostičky. Vaříme dalších 15 min (do změknutí kmínu)a přidáme předem namačkaný česnek a po 5 min zakvedláme vajíčka. Česneku je velké množství a proto po jeho přidání můžeme vařit po delší dobu než zmizí jeho palčivost. Osobně, ale vařím dobu kratší.