2 kg kyslej kapusty
1 údené bavorské koleno
2 kg kosti z bravčového karé
4 nožičky pikantnej paprikovej domácej klobásy
7 veľkých zemiakov
50g sušených hríbov
3 strúčiky cesnaku

- Vodové (česnečky atd..) - Vodové (česnečky atd..) - Vaření a recepty [www.VarimeRecepty.cz] - Kuchařka on-line obsahuje velké množství receptů domácí i světové kuchyně s možností vyhledávání a hodnocení receptů. Pravidelný přísun nových receptur'> Recept na Prvá kapustnica - Vodové (česnečky atd..) - Vaření a recepty [www.VarimeRecepty.cz] - kuchařka on-line, gastronomie, recepty
 | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | Zbrojní průkaz | FormOffice | Rybář | Omalovánky | Počítej Kalorie | Pletení | Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře na PC | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Prvá kapustnica


Doba přípravy:3 hod.
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:24.2.2010

Ingredience:

2 kg kyslej kapusty
1 údené bavorské koleno
2 kg kosti z bravčového karé
4 nožičky pikantnej paprikovej domácej klobásy
7 veľkých zemiakov

50g sušených hríbov
3 strúčiky cesnaku

Popis:

Údené koleno a kosti z bravčového karé dáme variť do hrnca s vodou tak, aby boli zakryté. Čím menej vody, tým lepší vývar do kapustnice. Asi po dvoch hodinách koža z kolena sa takmer rozpadáva a mäso sa samo  oddeľuje od kostí. Mäso oberieme pokrájame, vývar precedíme a zbavíme ho kúskov kostí. Mäso vložíme naspäť do hrnca, pridáme kapustu, na kolieska pokrájanú klobásu, hríby(netreba ich namočiť predtým do vody) a na kocky pokrájané zemiaky. Varíme na miernom ohni, asi po 3/4 hodine pridáme prelisovaný cesnak ešte asi 1/4 hodiny povaríme.

Prvá kapustina je najlepšia okolo Kataríny, keď je už dobrá kyslá kapusta. Do vianočnej kapustnice dávame aj sušené slivky (10 ks) a uvarené mäso pokrájame a vložíme do nej až na 1. vianočný sviatok.

Dobrú chuť!


Jít na recept Prvá kapustnica >>