| Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Rybář | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | DWN.cz | Pletení | Email šablony | FormOffice | Formuláře na PC | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Omalovánky | Recepty doma |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Polévky > Zahuštěné > Masové Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Recept na Polévka "Podřipský kaldoun"

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 02:00
Počet porcí: 6
Autor:
Zobrazeno/týden: 2398x / 4x
Přidáno/změněno: 15.7.2016
Kategorie: - Polévky - Zahuštěné - Masové

Inredience:

kuřecí kosti do polévky vč.drůbků cca 1 kg
kousek celeru
máslo a hladká mouka na jíšku
3 litry vody
2 kostky slepičího bujonu
zmražený polotovar na játrové knedlíčky 0,5 kg
těstoviny = malé makaronky 100g.



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Balíček s kostrou kuřete,krkem a případně dalšími drůbkami necháme rozmrznout, omyjeme v teplé vodě a dáme vařit do 3 litrů studené vody. Přidáme oloupaný celer cca půlku, rozkrájíme na plátky. Moje babička do kaldounu mrkev ani petržel zásadně nedávala. Vaříme do změknutí masa, vývar scedíme, maso z kostí obereme, případně pokrájíme na menší kousky a to i srdíčko, nebo žaludek na plátečky. Uděláme světlou jížku z másla, musí jí být dost, aby polévka byla hustá. Přidáme rozdrobené kostky bujonu a obrané maso s drůbkami a játrové knedlíčky, které jsme si připravili v době, kdy se vařilo maso. Do polévky se dále přidají těstoviny ve formě malých makaronků dl.cca 20 mm, které se prodávají hotové, ale dají se též vyrobit z placek jako na nudle, nakrájet čtverečky cca 2 x 2 cm a navinout po úhlopříčce na špejli. Dělávali jsem si je doma i do zásoby sušené. Na Řipské pouti se prodávali i podkladní prkénka s různě vyřezanými výstupky, takže "makronky" byly různě zdobené. Ale kdoby se s tím dneska dělal, ale tehdy to byla sváteční polévka, obvykle dělaná z husích drůbků a křídel. Polévka má být tak hustá, že po vychlazení se dá do ní zapíchnout lžíce a zůstane stát, neponoří se. Polévka je vydatná a zasytila nás tak, že babička říkala: "Po polívce lžice do police". Přeji všem dobrou chuť.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Polévka "Podřipský kaldoun":


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Masové
Mexická kuřecí polévka 24.11.
Kuřecí polévka s porkem 28.04.
Boršč – rychlovka 14.10.
Drštková polévka 01.07.
Bílá polévka z kuřete 09.10.
Gulášová polévka z hovězího srdce 12.09.
Polévka ze zbytku kuřete 05.10.
Polévka "Podřipský kaldoun" 15.07.
Dršťková polévka po milánsku 01.05.
Rychlá polévka z mletého hovězího 15.12.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.1477s norob)