1/2 kuřete
1,2 l vody
1 cibule
100 g kořenové zeleniny
30 g slunečnicového oleje
50 g hladké mouky
muškátový květ
sůl
1 žloutek
10 g čerstvého másla
1 žemle
1 lžíce sekané petrželkové nati
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěné kuře vaříme zvolna v mírně osolené vodě. K poloměkkému masu přidáme očištěnou zeleninu vcelku. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, ke které procedíme vývar z kuřete, prošleháme metlou, okořeníme špetkou muškátu a povaříme 20 minut. Zjemníme žloutkem, který jsme předem rozkvedlali v troše vody a přidáme kousíček másla. Polevku dochutíme solí, vložíme nakrájené maso, nakrájenou uvařenou zeleninu a sekanou petrželku. Na talířích podáváme s osmaženou žemličkou.