500 g vepřové krkovice
1/4 l světlého 10 % piva
1 cibule
sůl
kmín
3 stroužky česneku
1 velký krajíc chleba bez kůrky pomazaný plnotučnou hořčicí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín, chvíli dusíme ve vlastní šťávě a potom zalijeme pivem a necháme dále dusit. Když jsou plátky skoro měkké přidáme chléb bez kůrky potřený hořčicí. Chléb se rozvaří a zahustí omáčku. Je-li třeba mírně podléváme vodou. Před podáváním můžeme omáčku propasírovat, ale není to nutné. Podáváme s bramborem.