2 vepřové nožičky po 1 kg
2 cibule
2 mrkve
1,5 lžičky soli
lžičku pepře
150 g celeru
1/4 l černého piva
solamyl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nůžkami uděláme do kůže rourovité zářezy, nožičky potřeme solí a pepřem a dáme do pekáče. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky a nasypeme kolem nožiček. Přidáme polovinu piva a stejné množství vody, vložíme do trouby a během pečení často poléváme a obracíme. Po 90 min. položíme nožičky na rošt, často potíráme pivem a pečeme dokřupava. Vypečenou šťávu rozpustíme v pekáči, dobře povaříme, procedíme, sebereme tuk a dochutíme. Šťávu zahustíme solamylem a podáváme s knedlíkem a salátem