| Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře na PC | Pletení | Rybář | Snadné hubnutí | Recepty doma | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
|
| ||||||||
Pečené koleno po bavorsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 vepřové nožičky po 1 kg | ||||||||
Popis: Nůžkami uděláme do kůže rourovité zářezy, nožičky potřeme solí a pepřem a dáme do pekáče. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky a nasypeme kolem nožiček. Přidáme polovinu piva a stejné množství vody, vložíme do trouby a během pečení často poléváme a obracíme. Po 90 min. položíme nožičky na rošt, často potíráme pivem a pečeme dokřupava. Vypečenou šťávu rozpustíme v pekáči, dobře povaříme, procedíme, sebereme tuk a dochutíme. Šťávu zahustíme solamylem a podáváme s knedlíkem a salátem |