FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Paprikáš
|
|
|
| |
Postup přípravy:Je to v podstatě klasický guláš s tím, že se na konci přidá smetana. Tak tedy:
Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce na rozpálený olej. Cca v momentě kdy zesklovatí přidáme papriku a mícháme aby se paprika nepřipálila a nezhořkla, po chvíli přidáme maso nakrájené na hrubé kostky, posolíme. Maso opečeme po povrchu a zalejeme vodou tak aby kousky masa stále vyčnívali nad hladinu. Za míchání vodu odvaříme až se maso skoro připálí, POZOR aby se opravdu nepřipálilo, a zaprášíme moukou, opět zalejeme a vyvaříme, teď již nezaprašujeme. Zalití a vyvaření se opakuje cca 3-4x dokud maso nezměkne. Nakonec se maso zaleje vodou více (např. 2 cm nad maso) podle toho kolik chcete mít omáčky. Pokud je vody více, tak je třeba ještě zahustit (např. moukou rozmíchanou ve vodě). Každý ať si vyzkouší co je pro něj lepší, jestli více omáčky nebo méně. (Pokud se nakonec vodou nezaleje získáte v podstatě perkelt, tj. spoustu masa s hustým sosem, na perkelt je lepší krájet maso na menší kostky, podávat s chlebem nebo haluškami.)
Chvíli podusíme (cca 5 minut, maso by se nemělo rozvařit) a zalejeme smetanou a chvíli povaříme (asi minutu). Já to jím s chlebem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Paprikáš, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/paprikas">Recept: Paprikáš</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Paprikáš:
|