| EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | Pletení | FormOffice | Recepty doma | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Paprikáš


Doba přípravy:01:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.6.2009

Ingredience:

vepřové maso cca 1 kg (může být i více i méně)
cca 3 cibule
sůl
paprika
smetana
olej

Popis:

Je to v podstatě klasický guláš s tím, že se na konci přidá smetana. Tak tedy:
Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce na rozpálený olej. Cca v momentě kdy zesklovatí přidáme papriku a mícháme aby se paprika nepřipálila a nezhořkla, po chvíli přidáme maso nakrájené na hrubé kostky, posolíme. Maso opečeme po povrchu a zalejeme vodou tak aby kousky masa stále vyčnívali nad hladinu. Za míchání vodu odvaříme až se maso skoro připálí, POZOR aby se opravdu nepřipálilo, a zaprášíme moukou, opět zalejeme a vyvaříme, teď již nezaprašujeme. Zalití a vyvaření se opakuje cca 3-4x dokud maso nezměkne. Nakonec se maso zaleje vodou více (např. 2 cm nad maso) podle toho kolik chcete mít omáčky. Pokud je vody více, tak je třeba ještě zahustit (např. moukou rozmíchanou ve vodě). Každý ať si vyzkouší co je pro něj lepší, jestli více omáčky nebo méně. (Pokud se nakonec vodou nezaleje získáte v podstatě perkelt, tj. spoustu masa s hustým sosem, na perkelt je lepší krájet maso na menší kostky, podávat s chlebem nebo haluškami.)
Chvíli podusíme (cca 5 minut, maso by se nemělo rozvařit) a zalejeme smetanou a chvíli povaříme (asi minutu). Já to jím s chlebem.


Jít na recept Paprikáš >>