1 balení mražených mořských ryb (500 g)-Novozélandská treska
koření na ryby
5 stroužků česneku
olivový olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Po vyjmutí z obalu a částečném rozmrazení očistíme ryby od zbytků ploutví, ocasu.Omyjeme pod studenou vodou. Můžeme také ryby vykostit-jde to poměrně snadno.
Nožem rozetřeme česnek se solí a rybím kořením, potřeme bohatě jednotlivé porce a necháme alespoň hodinu odležet.Potom vložíme ryby do pekáčku na připravený olivový olej, dáme do rozehřáté trouby
(200°C)odkryté pečeme cca 25 minut.
Další možnost využití takto připravených ryb je obalení v trojobalu a osmažení.
V obou případech jako příloha jsou vhodné opečené brambory.
Za tepla i za studena k tomu chutná výborně i chleba.