|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Recepty doma - PC kuchařka zdarma Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů více informací >> |
|
Recept na Nadívaný vepřový bůček
|
|
|
| |
Postup přípravy:Vepřový bůček vykostíme opatrně, abychom neprořízli maso příliš do hloubky. Vykostěnou část opláchneme pod vodou a necháme oschnout. Ze strany (napříč proti kostem) dlouhým nožem prořízneme podlouhlou kapsu. Je praktické otvor (vchod) do kapsy nedělat příliš velký, ale uvnitř špičkou nože proříznout kapsu co nejširší. Na náplň: si připravíme kostky nakrájené z bílého pečiva, které pokropíme mlékem a necháme provlhnout. Vejce si rozdělíme na žloutek a bílek. Změklé máslo rozetřeme se žloutky a ochutíme solí a ostatním kořením. Pro pěknou barevnost přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs promícháme s pokrájeným pečivem. Z bílků připravíme pevný sníh, který velice opatrně pouze převracením zapracujeme do nádivky. Pomocí lžíce naplníme masovou kapsu nádivkou. Kapsu uzavřeme jehlou nebo pouze špejlí. Bůček posolíme, lehce okmínujeme a vložíme do pekáčku na přesekané kosti, které jsme vyřízli z masa. Nejdříve bůček pečeme položený kůží dolů. Maso mírně podlijeme vodou a pečeme v rozpálené troubě doměkka. Průběžně při pečení doléváme vodu podle potřeby. Při pečení maso pouze jednou obrátíme a dopečeme i z druhé strany do krásné zlatavé barvy. Upečené maso vyndáme z pekáče, šťávu odvaříme až na tuk a zlehka zaprášíme hladkou moukou. Mouku krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dobře provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes jemný cedník, dochutíme solí (je-li třeba). Necháme-li na mase i kůži, je potřeba ji před dopečením podélně několikrát lehce naříznout, abychom maso snadněji porcovali.Upečené maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. K tomuto jídlu jsou vynikající brambory.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Nadívaný vepřový bůček, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/nadivany-veprovy-bucek">Recept: Nadívaný vepřový bůček</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Nadívaný vepřový bůček:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
SendMails - hromadné rozesílání emilů Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. více informací>> |
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Prorostlé (bůček, plecko, krkovička)
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|