| Recepty doma | Formuláře na PC | Domácí účto | EET Účtenky | DWN.cz | Email šablony | FormOffice | Rybář | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Omalovánky | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz |
|
| ||||||||
Nadívaný vepřový bůček | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kmín 0,5g | ||||||||
Popis: Vepřový bůček vykostíme opatrně, abychom neprořízli maso příliš do hloubky. Vykostěnou část opláchneme pod vodou a necháme oschnout. Ze strany (napříč proti kostem) dlouhým nožem prořízneme podlouhlou kapsu. Je praktické otvor (vchod) do kapsy nedělat příliš velký, ale uvnitř špičkou nože proříznout kapsu co nejširší. Na náplň: si připravíme kostky nakrájené z bílého pečiva, které pokropíme mlékem a necháme provlhnout. Vejce si rozdělíme na žloutek a bílek. Změklé máslo rozetřeme se žloutky a ochutíme solí a ostatním kořením. Pro pěknou barevnost přidáme nasekanou petrželku. Tuto směs promícháme s pokrájeným pečivem. Z bílků připravíme pevný sníh, který velice opatrně pouze převracením zapracujeme do nádivky. Pomocí lžíce naplníme masovou kapsu nádivkou. Kapsu uzavřeme jehlou nebo pouze špejlí. Bůček posolíme, lehce okmínujeme a vložíme do pekáčku na přesekané kosti, které jsme vyřízli z masa. Nejdříve bůček pečeme položený kůží dolů. Maso mírně podlijeme vodou a pečeme v rozpálené troubě doměkka. Průběžně při pečení doléváme vodu podle potřeby. Při pečení maso pouze jednou obrátíme a dopečeme i z druhé strany do krásné zlatavé barvy. Upečené maso vyndáme z pekáče, šťávu odvaříme až na tuk a zlehka zaprášíme hladkou moukou. Mouku krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dobře provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes jemný cedník, dochutíme solí (je-li třeba). Necháme-li na mase i kůži, je potřeba ji před dopečením podélně několikrát lehce naříznout, abychom maso snadněji porcovali.Upečené maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. K tomuto jídlu jsou vynikající brambory. |