Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibulku na něm orestujeme dohněda. Přidáme nakrájené maso a opět restujeme.
Na dobře opečené maso nalijeme protlak a zalijeme vodou. Promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme ze základu. Základ vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, mletou paprikou a zalijeme dostatečným množstvým vody. Přidáme dobře očistěné nakrájené houby(nebo nakládané houby bez nálevu), červené víno a všechno pomalu provaříme.
Nakonec houby v omáčce dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Před podáváním dáme maso zpět do omáčky a vše asi tak 5 - 10 minut povaříme.
Podáváme s chlebem, knedlíkem nebo s bramborovými noky.