| Počítej Kalorie | Pletení | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář | FormOffice | DWN.cz | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Myslivecký guláš s houbami


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:10.11.2010

Ingredience:

600g kančí kýty nebo plece
500g cibule
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
200 ml červeného vína
150 - 200g hub
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje nebo sádla
1 lžíce soli
mletý pepř
drcený tymián

Popis:

Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibulku na něm orestujeme dohněda. Přidáme nakrájené maso a opět restujeme.
Na dobře opečené maso nalijeme protlak a zalijeme vodou. Promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme ze základu. Základ vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, mletou paprikou a zalijeme dostatečným množstvým vody. Přidáme dobře očistěné nakrájené houby(nebo nakládané houby bez nálevu), červené víno a všechno pomalu provaříme.
Nakonec houby v omáčce dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Před podáváním dáme maso zpět do omáčky a vše asi tak 5 - 10 minut povaříme.
Podáváme s chlebem, knedlíkem nebo s bramborovými noky.


Jít na recept Myslivecký guláš s houbami >>