|
Recept na Mititei ( Moldavsko, Rumunsko )
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso 2x umeleme na masovém strojku, přidáme jemně utřený česnek, sůl, pepř a vodu, prohněteme a utváříme válečky dlouhé asi 6 cm. Potřeme je horkým olejem a upečeme na grataru nebo pod horkým grilem. Podáváme s kousky pálivé zelené papriky a pečivem.
Poznámka :
Jedná se o obdobu čevapčiči, pouze tepelná úprava je dietnější ( nepeče se ve vrstvě oleje ). Domácí gratar je speciální žebrovaná " pánev ", která je ohřívána zespodu, je nakloněná a v nejnižším místě je zadržována vypečená šťáva, která nepříjde do styku s připravovanými masovými šiškami. V 60-tých letech v Rumunsku byly stánky, kde se připravovalo toto jídlo, skoro na každém rohu, stejně jako u nás tzv. buřtstány.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Mititei ( Moldavsko, Rumunsko ), zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/mititei-moldavsko-rumunsko">Recept: Mititei ( Moldavsko, Rumunsko )</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Mititei ( Moldavsko, Rumunsko ):
|